Workshop beeldtaal voor neurodiversiteit, ‘zakelijk tekenen’

Workshop beeldtaal voor neurodiversiteit, zakelijk tekenen. Nu ook online!

Jij als professional met een neurodivers brein kan beeldtaal/ zakelijk tekenen goed gebruiken om je verhaal goed over te brengen. Beeldtaal helpt je jouw boodschap krachtig en met meer plezier over te brengen. Op deze manier word je sneller begrepen. Dat maakt presentaties of één op één gesprekken weer leuk voor jou als boodschapper en ook voor de ontvanger. Jullie zijn meer in verbinding met elkaar.

Als trainer, organisator van “Dyslexie cafe Eindhoven” en als dyslexie coach heb ik veel ervaring in het toepassen van beeldtaal in de trainingen, meetings of coachgesprekken. Deelnemers ervaren steeds weer dat het toepassen van beeld helpt om beter te focussen. Het maakt het luisteren daarmee stukken leuker, omdat je beter echt ‘ziet’ wat er wordt gezegd. Hoe anders is dat met alleen tekstuele of verbale overdracht.

In het algemeen is communicatie een kunst opzicht. Ben je daarnaast nog Dyslectische of heb je ADHD waardoor taal en of concentreren nog een extra opgave is, dan kan beeld(taal) echt een steun in de rug zijn. Zowel bij het informatie opnemen als bij het geven van informatie. Waarom helpt beeldtaal daarbij?

  • We interpreteren sneller beeld
  • We onthouden beelden beter dan tekst
  • Beeld verhoogd het werk plezier voor de ontvanger maar ook voor de gene die het gebruikt (jij dus!).
  • Beelden roept minder verwarring op voor de gever en de ontvanger.
  • Zo brengt beeld gemakkelijk een gesprek op gang.
  • Beeldtaal heeft geen internationale beperkingen. De meeste beeldtaal, iconen, uitdrukkingen zijn universeel.
  • Complexe zaken versimpelen.
  • Grote hoeveelheid tekst overzichtelijk presenteren.
  • Gemakkelijker vergelijkingen laten zien.

Wie nemen deel aan deze workshop ‘beeldtaal voor neurodiversiteit, zakelijk tekenen.

Deze training is geschikt voor professionals met een neurodivers brein. Mensen met een neurodiversbrein hebben een voorkeur voor beelddenken, conceptueel denken. Dit betekent vaak dat het een uitdaging is om jouw mooie oplossing of beeld dat je al in je hoofd hebt goed te kunnen overbrengen. Herkenbaar? Zakelijk Tekenen voor een neurodiversbrein helpt jou om je tijdens je presentatie, vergadering, overleg of andere samenwerkingsmoment beter verstaanbaar te maken. Samenwerken wordt daarmee stukken leuker en effectiever!

Neurodiversiteit die we zien; Dyslexie Dyscalculie ADHD ADD Hoogbegaafd Hoog sensitief

Bedroepen die we zien; Trainers Coaches Teamcoaches Teamleiders projectleiders/ managers Docenten Studenten Marketing en communicatie mensen Leidinggevenden Adviseurs Ondernemers

Dus iedereen die zijn/haar communicatie wil verbeteren of krachtiger wil maken met beeldtaal.

Wanneer je beeldtaal gebruikt tijdens je werk ga je merken dat het gemakkelijker wordt om te vertellen wat je weet. Want dat kan soms een hele klus zijn, jezelf duidelijk maken aan andere. Denk jij dat dit jou ook zou kunnen helpen, meer efficiënt met meer plezier en minder stress, te werken. Doe mee! Live of online. Erg leuke workshop!